FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit mađarskih banaka porasla unatoč novom porezu

BUDIMPEŠTA, 16. kolovoza 2005. (Hina/MTI) - Ukupni profit mađarskihbanaka u prvoj polovini ove godine porastao je 17 posto na godišnjojrazini, pokazalo je preliminarno izvješće objavljeno u utorak uposlovnom listu Vilaggazdasag.
BUDIMPEŠTA, 16. kolovoza 2005. (Hina/MTI) - Ukupni profit mađarskih banaka u prvoj polovini ove godine porastao je 17 posto na godišnjoj razini, pokazalo je preliminarno izvješće objavljeno u utorak u poslovnom listu Vilaggazdasag.

Unatoč porastu poreznih obveza, mađarske banke u tom su razdoblju ubilježile rast profita nakon plaćanja poreza za 17,1 posto, na 571,4 milijuna eura (140 milijardi forinti).

Vrijednost ukupne imovine 10 najvećih tamošnjih banka čije su dionice izlistane na Budimpeštanskoj burzi poskočila je za više od 25 posto. Ukupna imovina tih banaka premašila je 51,8 milijardi eura (12.700 milijardi forinti).

Najveći porast vrijednosti imovine zabilježila je Erste Bank, djelomično potaknut kupovinom Postabanke krajem 2004. Tržišni lider OTP također je pri vrhu liste banaka s najvećim porastom vrijednosti imovine, za 30 posto na godišnjoj razini.

Interesantno je, ističe taj poslovni list, da unatoč tome što je mađarska vlada prošle godine uvela poseban porez na dobit banaka, njihove dobiti poslije oporezivanja pokazuju rast u prosjeku za jednu šestinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙