FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

časnik ruske mornarice pod istragom zbog nemara kod spašavanja mini-podmornice

VLADIVOSTOK, 15. kolovoza 2005. (AP) - Ruski vojni tužitelji otvorilisu kaznenu istragu protiv mornaričkog kapetana koji je sudjelovao upokušajima spašavanja mini-podmornice kod poluotoka Kamčatka početkomkolovoza, objavili su dužnosnici u ponedjeljak.
VLADIVOSTOK, 15. kolovoza 2005. (AP) - Ruski vojni tužitelji otvorili su kaznenu istragu protiv mornaričkog kapetana koji je sudjelovao u pokušajima spašavanja mini-podmornice kod poluotoka Kamčatka početkom kolovoza, objavili su dužnosnici u ponedjeljak.

Zamjenik vojnog tužitelja Pacifičke flote Roman Kolbanov rekao je da je časnik, koji nije identificiran, osumnjičen da je nemarom i neprofesionalnim postupkom prouzročio oštećenje podvodnog vozila na daljinsko upravljanje "Venom", koje je trebalo osloboditi podmornicu zapetljanu u kablove prislušnih sondi na dubini od 190 metara.

Ruski "Venom" sličan je podvodnom robotiziranom vozilu "Scorpio", britanske ratne mornarice koje je promoglo pri oslobađanju mini-podmornice s morskog dna i spašavanju sedam ruskih podmorničara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙