FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezijska mornarica zaplijenila hrvatski brod

ZAGREB/JAKARTA, 23. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Indonezijska mornaricazaplijenila je u utorak ujutro hrvatski brod i zatočila svih 25članova posade, objavio je hrvatski veleposlanik u Indoneziji nazvavšito nezakonitim postupkom, javila je agencija AP.
ZAGREB/JAKARTA, 23. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Indonezijska mornarica zaplijenila je u utorak ujutro hrvatski brod i zatočila svih 25 članova posade, objavio je hrvatski veleposlanik u Indoneziji nazvavši to nezakonitim postupkom, javila je agencija AP.

"Zatražili smo od Ministarstva vanjskih poslova da objasni što se dogodilo", rekao je veleposlanik Aleksandar Broz, kako prenosi AP, dodavši da privatni vlasnik broda razmišlja o prijavi Indonezije međunarodnom pomorskom sudu.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ispituje okolnosti tog događaja i o pojedinostima će izvijestiti naknadno.

Kako prenosi AP, riječ je o brodu koji od kolovoza 2004. godine vodi pravnu bitku s indonezijskim vlastima, koje ga optužuju za neodgovarajuće putne dokumente.

Visoki sud na Javi presudio je u svibnju ove godine u korist vlasnika broda i naredio mornarici da ga preprate do međunarodnih voda, no lokalne vlasti spriječile su isplovljavanje, rekao je po AP-i veleposlanik Broz.

U utorak je 200 naoružanih mornara upalo na brod i zatočilo svih 25 članova hrvatske posade. Glasnogovornik mornarice izjavio je da su vojnici postupili po nalogu tužitelja koji tvrde da brod prevozi ilegalni teret.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙