FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu indonezijskog zrakoplova najmanje 111 poginulih, broj žrtava na tlu još nepoznat

DŽAKARTA, 5. rujna 2005. (Hina/AP) - U padu indonezijskog Boeinga732-700 u ponedjeljak ujutro na stambenu četvrt u gradu Medanu,poginulo je najmanje 111 osoba u zrakoplovu i još neutvrđen broj natlu, priopćili su dužnosnici.
DŽAKARTA, 5. rujna 2005. (Hina/AP) - U padu indonezijskog Boeinga 732-700 u ponedjeljak ujutro na stambenu četvrt u gradu Medanu, poginulo je najmanje 111 osoba u zrakoplovu i još neutvrđen broj na tlu, priopćili su dužnosnici.

Zrakoplov tvrtke Mandala Airlines srušio se samo nekoliko sekundi nakon uzlijetanja na redovnom letu Medan-Džakarta. Prilikom pada na stambenu četvrt, zrakoplov se raspao i zapalio, rekao je ministar prometa Hatta Radjasa. Vatrogasci se bore s požarom koji je zahvatio desetina zgrada u četvrti na koju je zrakoplov pao te parkirana vozila, a posao im otežava gusti dim koji obavija mjesto nesreće.

Prema predsjedniku uprave zrakoplovne kompanijem, generalu Hasrilu Hamsi Tanjungu, u zrakoplovu je u trenutku nesreće bilo ukupno 117 osoba, putnika i posade. Prema podacima Mandala Airlinesa šest osoba iz zrakoplova preživjelo je pad, iako se prethodno pretpostavilo da nitko iz zrakoplova više nije živ.

Broj stradalih na tlu, gdje se zrakoplov srušio, nije utvrđen. Vođa operacije spašavanja Zainul Kahar rekao je da je oko trideset osoba na tlu poginulo, no taj podatak još nije službeno potvrđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙