FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teška zrakoplovna nesreća u Indoneziji

DŽAKARTA, 5. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Zrakoplov indonezijskoglokalnog avioprijevoznika srušio se u ponedjeljak rano ujutroneposredno nakon uzlijetanja i pao na stambenu četvrt u gradu Medanu,pa se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći od 100 osoba.
DŽAKARTA, 5. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Zrakoplov indonezijskog lokalnog avioprijevoznika srušio se u ponedjeljak rano ujutro neposredno nakon uzlijetanja i pao na stambenu četvrt u gradu Medanu, pa se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći od 100 osoba.

Prema upravi aviokompanije, u zrakoplovu Mandala Airlinesa, tipa Boeing 737-200, nalazilo se ukupno 117 putnika i članova posade.

Dužnosnici bolnice u Medanu, glavnome gradu pokrajine Sjeverne Sumatre novinarima su kazali da su među poginulima i stanovnici stambene četvrti grada na koju se zrakoplov srušio.

Glasnogovornik guvernera Sjeverne Sumatre Edi Sofyan izjavio je da za sada nema izvješća o preživjelima. Također je kazao kako se u zrakoplovu nalazio i guverner pokrajine. "Zrakoplov se srušio u području na kojemu se nalaze kuće, a pokušao je sletjeti na cestu", rekao je Sofyan.

"Vozila hitne pomoći dovoze žrtve s mjesta nesreće, putnike i stanovnike četvrti. Neki među njima još su živi, ali ima dosta poginulih", rekla je medicinska sestra medanske bolnice Adam Malik.

Na konferenciji za novinare u Džakarti predstavnik Mandala Airlinesa, Asril Tanjung, rekao je kako je zrakoplov izrađen 1981. te da je bio predviđen za još osam godina letenja.

Zrakoplov koji je letio na liniji Medan-Džakarta srušio se neposredno po uzlijetanju, oko 500 metara iza uzlijetne piste, rekao je ministar prometa Hatta Radjasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙