FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Qaida sprema atentat na financijski centar na Dalekom istoku

LONDON, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Al-Qaida priprema atentat naveliki financijski centar na azijskom Dalekom istoku ili Australijiradi narušavanja povjerenja ulagača u to područje, izjavio jefrancuski istražni sudac Jean Louis Bruguiere u intervjuu objavljenomu petak u Financial Timesu.
LONDON, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Al-Qaida priprema atentat na veliki financijski centar na azijskom Dalekom istoku ili Australiji radi narušavanja povjerenja ulagača u to područje, izjavio je francuski istražni sudac Jean Louis Bruguiere u intervjuu objavljenom u petak u Financial Timesu.

"Imamo informacije koje nas navode na pomisao da bi zemlje tog područja, posebice Japan, mogle biti meta" napada mreže al-Qaide, izjavio je sudac navodeći kao mogući cilj atentate na Tokio, Singapur i Sydney.

"Svaki napad na financijsko tržište poput Japana imalo bi automatski važan ekonomski utjecaj na povjerenje ulagača. Druge zemlje u tom području, poput Singapura i Australije, također su potencijalne mete", dodao je sudac Bruguiere.

Sudac Bruguiere upozorio je na prijetnje islamskog terorizma nakon niza bombaških atentata u Parizu sredinom osamdesetih godina, podsjeća Financial Times.

Tijekom zadnjih 20 godina, nadgledao je uhićenje više od 500 osumnjičenih za terorizam na čelu skupine sudaca osposobljenih za rad s antiterorističkom policijom i obavještajnim službama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙