FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britania pritvorila 10 stranaca, prijeti deportacijom

LONDON, 11. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Britanske vlasti u četvrtak suobjavile da su pritvorile i deportirat će desetero stranaca kojesmatraju prijetnjom državnoj sigurnosti.
LONDON, 11. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Britanske vlasti u četvrtak su objavile da su pritvorile i deportirat će desetero stranaca koje smatraju prijetnjom državnoj sigurnosti.

Glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova nije htjela reći o kojim se osobama radi niti o kakvoj je prijetnji riječ.

"U skladu s ovlastima da deportiram pojedince čija nazočnost u Ujedinjenom Kraljevstvu ne služi općem dobru, iz razloga državne sigurnosti, Ured za imigracije danas je pritvorio desetero stranih državljana za koje smatram da su prijetnja državnoj sigurnosti", kaže se u priopćenju ministra unutrašnjih poslova Charlesa Clarkea što ga je izdao njegov ured za odnose s medijima.

Prema Clarkeovim riječima, Britanija je od zemalja u koje će izručiti pritvorenike dobila jamstva da ondje neće biti mučeni ili zlostavljani.

Prošli tjedan, u sklopu akcije nakon londonskih bombaških napada, britanski premijer Tony Blair objavio je mogućnost deportiranja radikalnih islamista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙