FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik NR Kine u Korčuli

KORČULA, 4. rujna 2005. (Hina) - Kineski veleposlanik Wu Zhenglongposadio je danas u vrtu ispred kuće Marka Pola u Korčuli stablomasline, kako je rekao, kao simbol mira i prijateljstva izmeđuHrvatske i Kine.
KORČULA, 4. rujna 2005. (Hina) - Kineski veleposlanik Wu Zhenglong posadio je danas u vrtu ispred kuće Marka Pola u Korčuli stablo masline, kako je rekao, kao simbol mira i prijateljstva između Hrvatske i Kine.

Veleposlanik, koji u Korčuli boravi na poziv gradonačelnika Mirka Duhovića, 6. rujna bit će nazočan na prigodnom programu rekonstrukcije povijesne pomorske bitke između Genove i Venecije 1298. godine. U njoj je bio zarobljen i Marko Polo, a u zarobljeništvu je napisao knjigu o čudesima s Dalekog istoka Kine i Japana.

Marko Polo 17 je godina bio u službi kineskog vladara Kublaj kana, a na povratku u Europu donio je mnogo predmeta iz tih krajeva.

U pratnji gradonačelnika Korčule i predsjednika Međunarodnog centra "Marko Polo" Vladimira Depola veleposlanik NR Kine je posjetio i rodnu kuću Marka Pola, gdje se upoznao s naporima gradske vlasti da se kuća otkupi i uredi kao Muzej Marka Pola. Kazao je da će se i s kineske strane financijski pomoći na rekonstrukciji i uređenju kuće i muzeja ali i svih značajnijih djelatnosti posvećenih Marku Polu, koji je prvi kao moreplovac i istraživač pokazao cijelome svijetu što je Kina.

Veleposlanik Zhenglong večeras je u gradskoj vijećnici održao predavanje pod nazivom "Kina kao zemlja koju ne poznajete".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙