FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Caracas će SAD-u poslati milijun barela nafte

CARACAS, 4. rujna 2005. (Hina/AFP) - Venezuelski predsjednik HugoChavez najavio je u nedjelju da će Sjedinjenim Državama poslatimilijun barela nafte u okviru pomoći koju je njegova zemlja ponudilanakon pustošenja koje je prouzročio uragan Katrina na jugu SjedinjenihDržava.
CARACAS, 4. rujna 2005. (Hina/AFP) - Venezuelski predsjednik Hugo Chavez najavio je u nedjelju da će Sjedinjenim Državama poslati milijun barela nafte u okviru pomoći koju je njegova zemlja ponudila nakon pustošenja koje je prouzročio uragan Katrina na jugu Sjedinjenih Država.

U svojoj tjednoj radijsko-televizijskoj emisiji "Halo, predsjedniče", Chavez je rekao da je Venezuela ponudila američkoj vladi i drugu pomoć u visini od pet milijuna dolara.

Dodao je da će se donacije u novcu iskoristiti za postavljanje poljske bolnice, kupnju vode i hrane za više tisuća stradalih na jugu Sjedinjenih Država.

Chavez je međutim kritizirao vladu predsjednika Georgea W. Busha zato što nije bila pripremljena za uragan, ali je kazao da ga "ne želi politički napadati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙