FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Moguće prijetnje UN-ova Vijeća sigurnosti neće djelovati

TEHERAN , 4. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjeljuizvijestio kako moguće prijetnje UN-ova Vijeća sigurnosti nećeuvjeriti vladu te zemlje da prekine s nuklearnim programom, prenoseagencije.
TEHERAN , 4. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjelju izvijestio kako moguće prijetnje UN-ova Vijeća sigurnosti neće uvjeriti vladu te zemlje da prekine s nuklearnim programom, prenose agencije.

Dužnosnici SAD-a i EU-a upozorili su kako će se zauzeti za to da problem iranskog nuklearnog programa bude iznesen pred Vijećem sigurnosti koje bi toj zemlji moglo nametnuti sankcije, ne prekine li Teheran sve poslove vezane za proizvodnju nuklearnog goriva te ponovno uspostavi pregovore s EU-om.

No Iranci, koji opovrgavaju navode o postojanju tajnih planova o stvaranju atomske bombe, tvrde da ne namjeravaju zamrznuti preradu urana u tvornici u Isfahanu.

"Prošla su vremena kada su oni mogli uskraćivati prava Irancima, tako što su im prijetili. Naše je legitimno pravo da razvijamo nuklearnu tehnologiju u mirotvorne svrhe i od toga nećemo odustati. Pitanje Isfahana je za nas pitanje prošlosti i na njega se ne vraćamo, jer sada moramo misliti o drugim važnim pitanjima", rekao je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙