FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački ministar okoliša stoji iza kritika upućenih SAD-u o stavu prema klimatskim promjenama

BERLIN , 4. rujna 2005. (Hina/AP) - Njemački ministar za okolišJuergen Trittin u nedjelju je izjavio kako stoji iza svojih komentaraiznesenih nedugo nakon što je uragan Katrina pogodio SAD, a odnose sena kritiku upućenu američkoj administraciji koja je, prema njegovumišljenju "na pogrešnoj strani kada je riječ o politici te zemljeprema pitanju klime i klimatskih promjena".
BERLIN , 4. rujna 2005. (Hina/AP) - Njemački ministar za okoliš Juergen Trittin u nedjelju je izjavio kako stoji iza svojih komentara iznesenih nedugo nakon što je uragan Katrina pogodio SAD, a odnose se na kritiku upućenu američkoj administraciji koja je, prema njegovu mišljenju "na pogrešnoj strani kada je riječ o politici te zemlje prema pitanju klime i klimatskih promjena".

Konzervativna oporba optužila je Trittina, člana Stranke zelenih za neosjetljivost, nakon što je u utorak u listu Frankfurter Rundschau objavljen njegov članak u kojemu kritizira SAD, pozivajući administraciju te zemlje da prizna kako se efekt staklenika mora radikalno smanjiti te tvrdi da "američki predsjednik zatvara oči pred činjenicom da je šteta koja se nanosi ekonomiji i ljudskom rodu raznim prirodnim katastrofama, poput primjerice posljednje - uragana Katrine, posljedica niza propusta u politici zaštite okoliša".

Za Deutschlandfunk radio Trittin je rekao kako ga je uredništvo lista zamolilo da napiše članak o tomu za izdanje od ponedjeljka, "dakle, u trenutku kada je javnost još vjerovala da je uragan Katrina prošao bez ozbiljnijih posljedica".

Njemačka i ostale europske države ne slažu se s politikom američke administracije kada je riječ o Sporazumu iz Kyota čiji je cilj borba protiv klimatskih promjena na našem planetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙