FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Munich Re procijenio štetu od uragana Katrina na 15 do 20 milijardi dolara

FRANKFURT, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najvećareosiguravateljska kuća u svijetu Munich Re objavila je u utorakpreliminarnu procjenu po kojoj bi šteta od uragana Katrina u američkomdijelu obale Meksičkog zaljeva trebala iznositi između 15 i 20milijardi dolara.
FRANKFURT, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najveća reosiguravateljska kuća u svijetu Munich Re objavila je u utorak preliminarnu procjenu po kojoj bi šteta od uragana Katrina u američkom dijelu obale Meksičkog zaljeva trebala iznositi između 15 i 20 milijardi dolara.

Po tome bi se šteta koju je prouzročio uragan Katrina približila onoj koju je 1992. prouzročio uragan Andrew, najsnažnija oluja dosad zabilježena u SAD-u. Naime, ukupna vrijednost osiguranih šteta koje je prouzročio Andrew dosegnula je 21 milijardu dolara.

Munich Re procijenio je da će njegov udio u zahtjevima za isplatom odštete dosegnuti 400 milijuna eura prije oporezivanja i oduzimanja svote koju ta kompanija može proslijediti drugim reosiguravateljima.

Glasnogovornik kompanije kazao je da usprkos pustošenju uragana Katrina Munich Re ostaje pri svojoj prognozi o ovogodišnjoj zaradi od 12 posto povrata po dionici nakon oporezivanja.

"Nema razloga za promjene naše prognoze o zaradi", kazao je.

Dionica Munich Re poskupjela je u utorak 0,9 posto na 91,52 eura u okviru njemačkog blue-chip indeksa DAX.

Analitičari očekuju da će reosiguravatelji Munich Re, Hannover Re, Swiss Re i Converium preuzeti najveći dio tereta u vidu zahtjeva za isplatom odštete ali je dosad bilo teško doći do procjena budući da su mnoga područja pogođena olujom bila nedostupna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙