FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mississippi: golema šteta na području koje je najteže pogodila Katrina

WASHINGTON, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Guverner MississippijaHaley Barbour izjavio je u utorak da je na područjima te države kojaje najviše pogodio uragan Katrina uništeno 90 posto kuća.
WASHINGTON, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Guverner Mississippija Haley Barbour izjavio je u utorak da je na područjima te države koja je najviše pogodio uragan Katrina uništeno 90 posto kuća.

"Sve kuće na obali su srušene", rekao je Barbour za televizijsku postaju NBC. "90 posto zgrada u potpunosti je sravnjeno sa zemljom", dodao je.

Uragan Katrina svom je snagom pogodio jug države Mississippi, od Pascagoule do Gulf Porta preko Biloxija, grada na obali s 50.000 stanovnika.

Guverner je rekao da je šteta koju je prouzročila Katrina "veća" od štete nakon uragana Camilla koji je to područje pogodio u kolovozu 1969., kada su smrtno stradale 144 osobe (ukupno 256 mrtvih u državama Mississippi, Lousiana i Virginija).

"Trebat će vjerojatno 12 do 16 tjedana" da se stanovnici New Orleansa vrate kući na poplavljenom području, izjavio je u srijedu gradonačelnik Ray Nagina za tv-postaju ABC, dodavši da bi trupla koja plutaju gradom uskoro mogla prouzročiti velike teškoće za javno zdravstvo.

Oko 80 posto New Orleansa, prijestolnice države Louisiane pod vodom je, pošto je u ponedjeljak tuda prošao uragan Katrina.

U Mississippiju je u nevremenu poginulo više od 125 osoba, izvijestio je u srijedu tamošnji dnevni list pozivajući se na lokalne dužnosnike.

Crveni križ je izvijestio da na području koje je poharala Katrina 40.000 ljudi smješteno u dvjestotinjak skloništa.

Na obali Meksičkog zaljeva nema se vremena za prebrojavanje mrtvih. New Orleans je poplavljen i stanje je svake minute sve teže, pa je guvernerka Louisiane Kathleen Blanco upozorila stanovnike koji su se sklonili u Superdomeu i u drugim skloništima, da napuste grad: "Mislim da više ništa ne možemo učiniti.", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙