FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20-tak prijevoznika blokiralo glavni ulaz u TLM

ŠIBENIK, 1. rujna 2005. (Hina) - Dvadesetak šibenskih i splitskihprijevoznika blokiralo je jutros svojim kamionima glavni ulaz uTvornicu lakih metala (TLM) u Šibeniku, prosvjedujući radi prodajeTLM-ova "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor" koja je danas islužbeno preuzela tu poslovnu jedinicu, a koja je dobila i trogodišnjiugovor o ekskluzivnom pravu prijevoza robe iz TLM-a.
ŠIBENIK, 1. rujna 2005. (Hina) - Dvadesetak šibenskih i splitskih prijevoznika blokiralo je jutros svojim kamionima glavni ulaz u Tvornicu lakih metala (TLM) u Šibeniku, prosvjedujući radi prodaje TLM-ova "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor" koja je danas i službeno preuzela tu poslovnu jedinicu, a koja je dobila i trogodišnji ugovor o ekskluzivnom pravu prijevoza robe iz TLM-a.

Blokirana je i desna strana prometnice iz smjera Šibenika prema TLM-u, pa policija u tom dijelu grada regulira promet, doznaje se u šibensko-kninskoj Policijskoj upravi. Po riječima Zorana Ćevida, predstavnika šibenskih prijevoznika, do jutrošnje blokade došlo je spontano i prijevoznici žele spriječiti bilo kakvu otpremu i dopremu robe u šibensku tvornicu s obzirom, kako je kazao, da "Slovenci jutros već dijele putne naloge, što znači da dalmatinski i hrvatski prijevoznici danas ostaju bez posla".

Dodao je kako očekuje da će se tijekom dana blokadi pridružiti još 30-tak prijevoznika, ali i očitovanje hrvatske Vlade i poništenje u govora o prodaji "Transporta".

Predsjednik strukovne grupacije cestovnih prijevoznika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Ivan Knezović, najavio je da će hrvatski prijevoznici u ponedjeljak, 5. rujna, stupiti u generalni štrajk što će, po njegovim riječima, značiti "potpunu blokadu robnih tokova iz i u Hrvatsku".

Koordinacija udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske najavila je pak za sutra tiskovnu konferenciju u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙