FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

mini-summit u Havani: Kuba i Panama opet imaju diplomatske odnose

HAVANA, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Kuba i Panama ponovo su usubotu uspostavile diplomatske odnose na regionalnom mini-summitu uHavani na kojemu je prisustvovao i venezuelanski predsjednik HugoChavez.
HAVANA, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Kuba i Panama ponovo su u subotu uspostavile diplomatske odnose na regionalnom mini-summitu u Havani na kojemu je prisustvovao i venezuelanski predsjednik Hugo Chavez.

Predsjednik Fidel Castro i njegov kolega Chavez učvrstili su svoja stajališta protiv Washingtona na sastanku na vrhu održanom s panamskim predsjednikom Martinom Torrijosom i dvadesetak vladinih dužnosnika s tog područja.

Kako se doznaje iz diplomatskih izvora u Havani, Kuba i Panama uspostavile su diplomatske odnose prekinute prošle godine zbog odluke Paname da pomiluje Posadu Carrilesa, aktivista protiv Castrova režima.

Sudionici sastanka na vrhu susreli su se u kazalištu Karl Marx u Havani radi proslave i podjele diploma na prvoj promociji Latinoameričke medicinske škole koju je besplatno pohađalo 1610 novih liječnika na Kubi, podrijetlom iz 25 zemalja u razvoju.

Susret predsjednika Chaveza, u 13. posjetu Kubi od dolaska na vlast 1999. godine, i Fidela Castra, njegova mentora, bilježi novo učvršćenje odnosa između "bolivarske" revolucije, sada otvoreno "socijalističke", i kubanske revolucionarne države.

Dvojica čelnika tvore "osnovu" regionalnih ambicija gradeći političke i gospodarske inicijative neprijateljski orijentirane spram Washingtona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙