FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Minuta šutnje uz puštanje bijelih balona u Beslanu

BESLAN, 3. rujna 2005. (Hina/AFP) - Uplakane obitelji koje su ispunileruševine škole u Beslanu minutom šutnje u subotu su obilježile prvuobljetnicu kobne eksplozije koja je označila početak spasilačkeoperacije i pokolja talaca.
BESLAN, 3. rujna 2005. (Hina/AFP) - Uplakane obitelji koje su ispunile ruševine škole u Beslanu minutom šutnje u subotu su obilježile prvu obljetnicu kobne eksplozije koja je označila početak spasilačke operacije i pokolja talaca.

Najmanje 1.500 stanovnika Beslana (Sjeverna Osetija, na ruskom Kavkazu) okupilo se u školi u tišini i u molitvi, ne zadržavajući suze.

Na zvuk zvona iz školskog dvorišta tridesetak djece pustilo je 331 bijeli balon, za svaku žrtvu te najkrvavije otmice u povijesti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je u subotu državnom tužiteljstvu da u Beslan pošalje svoje ljude koji će među stanovnicima tog kavkaskog gradića prikupiti sve podatke o otmici.

Ta je odluka Kremlja objavljena dan pošto su se u Moskvi sastali predsjednik Putin i izaslanstvo grada Beslana, među kojima su četiri predstavnice Odbora majka koji okuplja obitelji žrtava.

Istražitelji državnog tužiteljstva trebaju "dodatno i u potpunosti provjeriti sve aspekte svih informacije koje su prikupljene u svezi s tim događajem", kazao je Putin o čijem su govoru u Vijeću sigurnosti izvijestile ruske agencije.

Objava o toj odluci podudara se, s nekoliko minuta razlike, s vrhuncem komemoracije u Beslanu, gdje je minutom šutnje na ostatcima škole koju su prije godinu dana bili zauzeli pročečenski teroristi odana počast žrtvama otmice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙