FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Đakovici pokopana tijela 16 Albanaca, kod Lipljana dvojice Srba

PRIŠTINA,30.kolovoza 2005.(Hina) - Posmrtni ostaci 16-ero Albanaca čijasu tijela pronađena u masovnoj grobnici u Batajnici kod Beogradapokopana su u utorak u Đakovici, a istoga dana u Lipljanu pokopana sudvojica srpskih mladića ubijenih u napadu u subotu na Kosovu.
PRIŠTINA,30.kolovoza 2005.(Hina) - Posmrtni ostaci 16-ero Albanaca čija su tijela pronađena u masovnoj grobnici u Batajnici kod Beograda pokopana su u utorak u Đakovici, a istoga dana u Lipljanu pokopana su dvojica srpskih mladića ubijenih u napadu u subotu na Kosovu.

Pokopu posmrtnih ostataka Albanaca, organiziranom na Međunarodni dan nestalih osoba, nazočili su civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen, zamjenik kosovskog premijera Adem Saljihaj i više tisuća Albanaca.

"Tragedija nestalih osoba je ista za sve bez obzira jesu li Albanci ili Srbi s Kosova. Odajmo poštovanje svim ljudima koji su izgubili živote vodeći Kosovo naprijed, smjerom kojim su oni živjeli i za koji su oni dali i život", kazao je Jessen-Petersen u Đakovici gdje je utorak proglašen danom žalosti.

U Batajnici je pronađeno nekoliko masovnih grobnica kosovskih Albanaca, ubijenih u sukobu sa srpskim snagama 1999. godine, čija su tijela potom transportirana na sjever Srbije radi prikrivanja zločina.

Dvojica srpskih mladića s Kosova ubijenih u subotu pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima Aleksandar Stanković i Ivan Dejanović pokopani su također u utorak na seoskim grobljima kod Lipljana.

"Mislili smo da je došao kraj ubojstvima nevinih Srba, a neprijatelj nam je uzeo još dva života samo zato što su Srbi i što su pravoslavne vjere", rekao je vladika SPC-a Artemije i poručio kako će se "Srbi moliti Bogu da Ivan i Aleksandar budu posljednje nevine žrtve na Kosovu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙