FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umirovljen sudac koji je spavao na suđenjima

CANBERRA, 5. kolovoza 2005. (Hina/AP) - "Sudac drijemež", kako su gazvali porotnici, odnosno Ian Dodd (58), australski sudac koji jeoptužen da je spavao tijekom suđenja kojima je predsjedao, umirovljenje zbog medicinskih razloga.
CANBERRA, 5. kolovoza 2005. (Hina/AP) - "Sudac drijemež", kako su ga zvali porotnici, odnosno Ian Dodd (58), australski sudac koji je optužen da je spavao tijekom suđenja kojima je predsjedao, umirovljen je zbog medicinskih razloga.

Slučaj ovog suca pokrenuo je u ožujku "Daily Telegraph". List je objavio priču prema kojoj je sudac spavao na barem devet suđenja na sudu u Sydneyju. Jedna žrtva silovanja zatražila je da Dodd podnese ostavku na svoju dužnost nakon što je hrkao tijekom njezinog svjedočenja protiv silovatelja u studenome 2003. godine.

Tada su sudske vlasti objavile priopćenje u kojem kažu da sudac pati od nedostatka sna zbog čega vrlo često zadrijema tijekom dana.

Nadimak "sudac drijemež" dobio je kada je svakodnevno spavao na jednom suđenju koje je trajalo sedam dana u prosincu 2003. godine, piše Daily Telegraph. Svjedoci su ispričali da su odvjetnici ili kašljali ili su slučajno bacali različite predmete na pod kako bi ga probudili.

Sedam suđenja koje je Dodd prespavao trenutačno se ponovno razmatraju, a glavni je tužitelj izjavio da do sada, bez obzira na spavanje, nije zabilježena ni jedna nepravda na Doddovim suđenjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙