FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utvrđeno izvorište onečišćenja mora na Pećinama u Rijeci

RIJEKA,2. rujna 2005.(Hina) - Analizom Hrvatskoga geološkog instituta uZagrebu pronađeno je mjesto oštećenja kanalizacijskog sustava naPećinama u Rijeci te će nadležne službe započeti sanaciju, izvijestioje danas Grad Rijeka.
RIJEKA,2. rujna 2005.(Hina) - Analizom Hrvatskoga geološkog instituta u Zagrebu pronađeno je mjesto oštećenja kanalizacijskog sustava na Pećinama u Rijeci te će nadležne službe započeti sanaciju, izvijestio je danas Grad Rijeka.

Na plaži kod riječkog hotela Park u naselju Pećinama početkom srpnja utvrđeno je jače i vrlo jako onečišćenje mora te je zabranjeno kupanje.

Analizom, obavljenom ubacivanjem uranin boje u kanalizacijski sustav te uzimanjem uzoraka na više lokacija, utvrđeno je kako je to povezano s oštećenjem na priključku tvrtke "Galvanizacija" na sustav javne odvodnje u Ulici Eugena Kumičića. Oštećenje je pronađeno pomoću snimaka unutrašnjosti kanalizacijskih cijevi tog područja.

Riječka komunalna tvrtka "Vodovod i kanalizacija", u suradnji s ostalim nadležnim službama i tvrtkom "Galvanizacija", obavit će sanaciju oštećenja. Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije nastavit će s mjerenjem kakvoće mora na mjestu onečišćenja.

Uz to, na temelju rezultata hidrogeoloških istraživanja, koje je proveo dr. Božidar Biondić, nastavit će se pregled sustava odvodnje na utvrđenim rasjednim zonama utjecaja kako bi se ubuduće spriječila takva incidentna onečišćenja podzemnih tokova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙