FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Madrid odbacio tezu o sudaru dvaju helikoptera u Afganistanu

MADRID, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Španjolska vlada nijekomentirala u srijedu izjavu afganistanskog ministarstva obrane osudaru dvaju helikoptera kao uzroku smrti 17 španjolskih vojnika uAfganistanu, tezu koju je Madrid sasvim odbacio u utorak.
MADRID, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Španjolska vlada nije komentirala u srijedu izjavu afganistanskog ministarstva obrane o sudaru dvaju helikoptera kao uzroku smrti 17 španjolskih vojnika u Afganistanu, tezu koju je Madrid sasvim odbacio u utorak.

"Verzija koju spominjete potpuno je nemoguća", odgovorio je španjolski ministar obrane Jose Bono novinaru koji ga je pitao o mogućnosti da su se dva španjolska helikoptera sudarila propelerima te tako izazvala pad letjelice koja je prevozila 17 vojnika, dok je drugi helikopter prisilno sletio.

Ministrova verzija je da je jedan "helikopter Cougar objavio kako je vidio stup crnog dima u dolini, približio se i pomislio na napad, zbog čega je hitno sletio".

Afganistansko ministarstvo obrane objavilo je u srijedu da je pad helikoptera "nesreća izazvana sudarom s drugim helikopterom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙