FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teretni prijevoznici sutra štrajkaju u Šibeniku u 8 sati

SPLIT, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Koordinacija udruga hrvatskihcestovnih prijevoznika na današnjem sastanku u Splitu odlučila je daće sutra održati prosvjed u Šibeniku s početkom u 8 sati.
SPLIT, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Koordinacija udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika na današnjem sastanku u Splitu odlučila je da će sutra održati prosvjed u Šibeniku s početkom u 8 sati.

Prijevoznici, a za sada je najavljen prosvjed s više od 350 kamiona okupit će se kod upravne zgrade TLM-a i prosvjedovat usporenom vožnjom ulicama Šibenika i oko tvornice.

Prosvjed, koji je prijavljen policiji, organiziraju tri prijevozničke udruge s područja Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, te Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Prosvjed prijevoznika organizira se zbog nezadovoljstva prodajom transportnog dijela šibenske Tvornice lakih metala (TLM) slovenskoj tvrtki Viato-Vektor.

Ta prodaja, tvrde prijevoznici, nije obavljena po zakonu i njome je ugrožena egzistencija više od tisuću dalmatinskih autoprijevoznika.

Prijevoznici ostaju pri svojim zahtjevima da se ugovor o prodaji Transporta TLM-a poništi i da se otvori novi natječaj, jer je prodaja slovenskoj tvrtki bila potpuno netransparentna, izjavio je predsjednik grupacije prijevoznika pri HGK, županijskoj komori Splitsko-dalmatinske županije Ivan Knezović.

Obmanuta je, ustvrdio je Knezović, prijevoznička javnost, jer u ugovoru predmet prodaje nije bila i usluga prijevoza čija je godišnja vrijednost 5,5 milijuna eura, a kojom se bave uglavnom dalmatinski prijevoznici koji imaju više od 800 teških kamiona i 280 prijevozničkih tvrtki.

Uz to, kaže Knezović, Transporti su prodani za 1,6 milijuna kuna Slovencima, a sama knjigovodstvena vrijednost te jedinice TLM-a je 13 milijuna kuna.

Šibenski TLM i tvrtka Viator&Vektor Zagreb, članica istoimene slovenske grupe, potpisali su prošli tjedan Ugovor o prodaji nekretnina, opreme i druge imovine TLM-ove poslovne jedinice Transport, vrijedan 1,6 milijuna kuna, a istodobno je potpisan i trogodišnji Ugovor o poslovnoj suradnji tih tvrtki.

Prema tom ugovoru, Viator&Vektor prevozio bi svu robu iz TLM-a, odnosno za sva tri društva u grupi TLM, davao u najam sredstva za unutarnji transport, te usluge održavanja vozila. Nadalje, nakon isteka roka od tri godine, u slijedeće dvije godine, Viator&Vektoru pripada pravo prednosti kod sklapanja poslova koji se odnose na usluge regulirane ugovorom o poslovnoj suradnji.

Nezadovoljstvo prodajom transportne jedinice TLM-a predstavnici udruga prijevoznika, dalmatinskih prijevoznika i grupacija teretnog prometa pri HGK jučer su izrazili i u razgovoru s potpredjsednikom Vlade Damirom Polančecom koji je zatražio tjedan dana da razmotri pojedinosti prodaje transporta TLM-a, nakon čega bi se ponovno sastali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙