FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinocheta bivši časnik povezao s prodajom oružja Hrvatskoj

SANTIAGO, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Bivši satnik čileanske vojskePedro Arraya optužio je nekadašnjeg čileanskog diktatora AugustaPinocheta za sudjelovanje u prodaji oružja Hrvatskoj 1991. usprkosembargu Ujedinjenih naroda, objavio je u petak AFP.
SANTIAGO, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Bivši satnik čileanske vojske Pedro Arraya optužio je nekadašnjeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta za sudjelovanje u prodaji oružja Hrvatskoj 1991. usprkos embargu Ujedinjenih naroda, objavio je u petak AFP.

Arraya je s još dva umirovljena časnika 9. kolovoza i sam osuđen za sudjelovanje u toj aferi prodaje 90 tona oružja čileanske proizvodnje u vrijednosti šest milijuna dolara.

Odluka o prodaji donesena je na sastanku čileanskih generala u studenom 1991., rekao je bivši satnik za čileanski Radio Cooperativa, uz tvrdnju kako je pošiljku oružja iz čileanske tvornice oružja FAMAE naredio Pinochet.

Oružje je otkriveno iste godine u budimpeštanskoj zračnoj luci, skriveno u kontejnerima koji su trebali prevoziti humanitarnu pomoć Šri Lanki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙