FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro akcija "Kupujmo hvarsko"

HVAR, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Na Hvaru će uskoro započeti akcija"Kupujmo hvarsko" s ciljem poticanja kupovine otočkih proizvoda idelicija, najavilo je u današnjem priopćenju Poglavarstvo GradaHvara.
HVAR, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Na Hvaru će uskoro započeti akcija "Kupujmo hvarsko" s ciljem poticanja kupovine otočkih proizvoda i delicija, najavilo je u današnjem priopćenju Poglavarstvo Grada Hvara.

Hvarsko poglavarstvo akciju će provesti u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom Split i uz podršku Splitsko-dalmatinske županije.

"Pokušaj je to da se, povećanom kupnjom otočkih delicija - od lavande i ulja do ribe i vina - te aktiviranjem hvarskih uslužnih djelatnosti, uspostavi tržišna ravnoteža narušena prekomjernom nabavom od vanjskih dobavljača, čime je zakočen razvoj pojedinih gospodarskih grana na otoku, a u pitanje su dovedena i mnoga radna mjesta", smatraju u hvarskom Poglavarstvu.

U priopćenju se ističe da će akcija istodobno biti usmjerena i na poboljšanje kvalitete lokalnih proizvoda.

Akcija će početi partnerskim dogovorom između svih gradova i općina na otoku Hvaru, a nastavit će se razgovorom sa svim zainteresiranim grupama: udruženjem ribara, otočkih vinara, proizvođača hrane i drugima. Među lokalnim stanovništvom i posjetiteljima bit će provedena anketa o kakvoći lokalnih proizvoda, a bit će izrađena i studija o unaprjeđenju kakvoće proizvoda u pojedinim granama, planiraju u hvarskom Poglavarstvu.

Akcijom će se potaknuti i razvoj lokalnih brandova s posebnom oznakom za jela spravljena od hvarskih proizvoda, po uzoru na oznake "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko" Hrvatske gospodarske komore, a sve će biti praćeno medijskom i promotivnom akcijom "Kupujmo hvarsko", navodi se, uz ostalo, u priopćenju koje je potpisao hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙