FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odluka o izručenju Hamdija Issaca Britaniji 17. kolovoza

RIM , 4. kolovoza 2005. (Hina) - Sud u Rimu razmotrit će 17. kolovozazahtjev za izručenje Hamdija Issaca britanskim sudskim vlastima,odlučio je u četvrtak sudac Domenicomassimo Miceli.
RIM , 4. kolovoza 2005. (Hina) - Sud u Rimu razmotrit će 17. kolovoza zahtjev za izručenje Hamdija Issaca britanskim sudskim vlastima, odlučio je u četvrtak sudac Domenicomassimo Miceli.

Hamdi Issac (27), uhićen u Rimu 29. srpnja, priznao je da je sudjelovao u neuspjelom pokušaju napada na podzemnu željeznicu u Londonu 21. srpnja. Britanska vlada odmah je zatražila njegovo izručenje, ali su talijanske sudske vlasti tražile dodatne dokumente. Talijanski sudac Miceli odlučio je da se 17. kolovoza otvori rasprava o izručenju Hamdija Issaca Velikoj Britaniji.

Londonski tisak proteklih je dana pisao da su u Scotland Yardu srditi zbog talijanskog odugovlačenja istrage. Prema dokumentima i optužbama britanskih vlasti, poslanim u Rim uz zahtjev za izručenjem, Hamdi Issac mogao bi u Velikoj Britaniji dobiti doživotnu zatvorsku kaznu. Optužen je za međunarodni terorizam, ali je ista optužba protiv njega podignuta i u Italiji. Još su dvojica braće Hamdija Issaca u talijanskim zatvorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙