FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lukićevo izručenje traži i Srbija, on protiv

BUENOS AIRES, 12. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Srbija je od Argentinezatražila izručenje Milana Lukića (37) što bi moglo otežati njegovoizručenje Međunarodnom kaznenom sudu (ICTY) u Den Haagu, javljaju učetvrtak argentinski mediji.
BUENOS AIRES, 12. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Srbija je od Argentine zatražila izručenje Milana Lukića (37) što bi moglo otežati njegovo izručenje Međunarodnom kaznenom sudu (ICTY) u Den Haagu, javljaju u četvrtak argentinski mediji.

Lukić kojeg ICTY tereti za ratne zločine počinjene protiv nesrpskog stanovništva u ratu u Bosni i Hercegovini sucu, koji se bavi njegovim slučajem, kazao je kako ne želi biti izručen Srbiji te će se boriti protiv toga, objavila je argentinska agencija Telam prenoseći transkripte sa suda.

"Odbija izručenje Beogradu koji ga traži kako bi mu sudio zbog zločina počinjenih nad muslimanima u BiH", stoji u transkriptu.

Lukić je nedavno izrazio spremnost da bude izručen Haškom sudu pod uvjetom da se to dogodi što je prije moguće. Lukićevo izručenje u ponedjeljak je zatražila i Bosna i Hercegovina.

Lukić je vodio paravojnu skupinu "Bijeli orlovi" koje se smatra odgovornima za otmice, mučenja i ubojstva najmanje stotinu bosanskih muslimana.

Milana Lukića Haški je sud 2000. optužio za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja, a u Srbiji je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina. U bijegu je bio od kasnih 1990-ih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙