FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Robotizirani pas, najbolji čovjekov prijatelj

LONDON, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Znanstvenici su stvorili psarobota koji gospodara izvještava kada je vrijeme za redovitu šetnju,no Tehnološki institut iz Massachusettsa u Sjedinjenim Državama otišaoje korak dalje pa "psa robota za zabavu" kani dizjanirati u'policajca' za kontroliranje težine.
LONDON, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Znanstvenici su stvorili psa robota koji gospodara izvještava kada je vrijeme za redovitu šetnju, no Tehnološki institut iz Massachusettsa u Sjedinjenim Državama otišao je korak dalje pa "psa robota za zabavu" kani dizjanirati u 'policajca' za kontroliranje težine.

Pas Aibo, proizvod tvrtke Sony, bi bi tako radio-vezom spojen s kućnom vagom, pedometrom i dnevnikom u koji bi vlasnik upisivao svoj dnevni unos kalorija, piše u srijedu New Scientist magazine.

Na pitanje "Kakav sam?", psić robot bi oduševljeno skakao, svirao funky glazbu i svjetlucao šarenim lampicama ili bi tužno legao i svirao tužnu glazbu, ovisno o tome je li vlasnik (ili vlasnica) poštivao propisanu dijetu.

"Robotizirani pas - koji ne traži ni izvođenje u šetnju kao nasušnu potrebu niti ga treba hraniti, bit će službeno predstavljen na konferenciji u Tokiju 11. rujna, dodaje časopis.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙