FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed Zelenih Dalmacije

SOLIN, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Zeleni Dalmacije poslije podne suodržali dva prosvjeda i to, ispred Tvornice Majdan (jedna od tvornicaDalmacijacementa) upozoravajući na potrebu njezine prenamjene uturistički objekt, a zatim na prostoru iznad izvora rijeke Jadro, gdjesu pozvali koncesionare kamenoloma Klis Kosa da se pridržavajukoncesijskog ugovora s Ministarstvom okoliša i smanje onečišćenost.
SOLIN, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Zeleni Dalmacije poslije podne su održali dva prosvjeda i to, ispred Tvornice Majdan (jedna od tvornica Dalmacijacementa) upozoravajući na potrebu njezine prenamjene u turistički objekt, a zatim na prostoru iznad izvora rijeke Jadro, gdje su pozvali koncesionare kamenoloma Klis Kosa da se pridržavaju koncesijskog ugovora s Ministarstvom okoliša i smanje onečišćenost.

Glasnogovornica Zelenih Dalmacije Marijana Kragić, istaknuvši da su ti prosvjedi u okviru programske kampanje Zelenih Dalmacije, zaštite kraških voda i održivosti razvoja krajolika, rekla je da je s tog skupa upućeno pismo Dalmacijacementu, u kojem se upozorava da je tvornica u Majdanu veliki zagađivač, neovisno o granicama normale. Ti posljednji mastodonti, rekla je Marijana Kragić, nekad su ulijevali sigurnost i strahopoštovanje, a danas su ruglo i zagađivači.

Dodala je kako se Zeleni zauzimaju za takav odnos prema svim industrijskim objektima duž četiri kilometra duge rijeke Jadro jer, kako je rekla, ti prostori zaslužuju bolju sudbinu.

Na prosvjedu zajedno s mještanima Klis Kose, na prostoru iznad izvora Jadra, stanovnici toga mjesta govorili su o problemima s kamenolomom, čiji se, kako su rekli, koncesionar ne pridržava ugovora potpisanog s Ministarstvom okoliša. Govorili su o velikoj buci, popucalim zidovima i prozorima, velikoj prašini i nečistoći.

Zeleni Dalmacije izrazili su na kraju prosvjeda zabrinutost zbog sporosti u izgradnji mreže kanalizacijskog sustava oko rijeke Jadro, koja je u sklopu Eko kaštelanskog projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙