FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena slikovnica o Marku Polu

KORČULA, , 31. kolovoza 2005. (Hina) - Slikovnica o Marku Polu sacrtežima korčulanske djece o tom venecijanskom istraživaču podrijetloms Korčule predstavljena je večeras u Ljetnom kinu u Korčuli.
KORČULA, , 31. kolovoza 2005. (Hina) - Slikovnica o Marku Polu sa crtežima korčulanske djece o tom venecijanskom istraživaču podrijetlom s Korčule predstavljena je večeras u Ljetnom kinu u Korčuli.

Ta prva hrvatska slikovnica o Marku Polu sadrži više od 60 ilustracija djece u dobi od 4 do 12 godina koji su kroz likovne radionice crtali segmente života poznatog moreplovca i istraživača Dalekog istoka, a autorica teksta je Sani Sardelić, koja je i pokrenula taj projekt.

Slikovnicu su predstavile učiteljica korčulanske Osnovne škole "Petra Kanavelića" Ljiljana Favro i u ime izdavača ravnateljica Gradske knjižnice "Ivan Vidali " Milojka Skokandić te Sani Sardelić.

Sani Sardelić je rekla da je projekt "Marko Polo i moj grad" nastajao u proteklih devet mjeseci kroz niz likovnih radionica u Gradskoj knjižnici. Radionice su organizirane tematski, prema djeci prepoznatljivim segmentima života Marka Pola, no ujedno korespondiraju sa suvremenim pogledom na grad Korčulu. Tako se mogu uočiti hrvatske zastave, palme, zvonik uz katedralu sv. Marka i mnogi drugi detalji kojih u Markovo vrijeme nije bilo, ali je s crtežima pokazana i nadarenost djece da prikažu kako oni vide svoj grad.

Crteži su u raznim tehnikama, a najviše je korištena olovka, drvene boje i pastel.

Slikovnica ima i svoju englesku verziju za koju je prijevod napravio poznati irski pjesnik i publicist Chris Agee.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙