FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milošević će slaviti rođendan u obiteljskom krugu u zatvoru?

BEOGRAD,10. kolovoza 2005.(Hina) - Mirjana Marković, supruga haškogoptuženika Slobodana Miloševića, i njihov sin Marko pripremaju se zaput u Haag kako bi u zatvoru Scheveningenu 20. kolovoza proslavilirođendan Slobodana Miloševića, piše beogradski dnevnik "Blic" odsrijede.
BEOGRAD,10. kolovoza 2005.(Hina) - Mirjana Marković, supruga haškog optuženika Slobodana Miloševića, i njihov sin Marko pripremaju se za put u Haag kako bi u zatvoru Scheveningenu 20. kolovoza proslavili rođendan Slobodana Miloševića, piše beogradski dnevnik "Blic" od srijede.

U Scheveningenu, kako je "Blicu" izjavio bliski prijatelj Marka Miloševića koji nije želio da mu se objavi ime, obitelj bi se trebala okupiti nakon dugo vremena.

Protiv Marka Miloševića, koji je zemlju napustio odmah nakon što mu je otac svrgnut s vlasti 5. listopada 2000. godine, prošlog je tjedna povučena optužnica koja ga je teretila da je jednom pripadniku pokreta "Otpor" prijetio da će ga motornom pilom isjeći na komade ako mu ne kaže tko financira taj pokret. Optužnica je, inače, još na snazi protiv četvorice suoptuženika, a protiv Marka Miloševića povučena je i Interpolova tjeralica.

Tjeralica je prije toga povučena i protiv Mirjane Marković, optužene za poticanje na kažnjivo djelo, to jest nezakonitu dodjelu stana iz fonda srbijanske Vlade dadilji svojeg unuka (također) Marka Miloševića. Protiv Mirjane Marković, koja je iz zemlje otišla u veljači 2003. godine, tjeralica je povučena na osnovi obećanja njezina odvjetnika da će se odazvati sudskom pozivu u rujnu ove godine. No, mnogi promatrači smatraju da je srbijanski premijer Vojislav Koštunica omogućio da se tjeralica povuče u zamjenu za daljnu potporu Miloševićeve Socijalističke partije njegovoj manjinskoj vladi.

Kako piše "Blic", u Požarevcu, gdje žive supruga i sin Marka Miloševića, čuju se glasine kako on "razmišlja" o tome da tuži državu i traži odštetu zbog "narušavanja ugleda, duševne boli i pretrpljene štete".

U Požarevcu je i poslovni imperij koji je stekao mlađi Milošević dok mu je otac bio predsjednik: zabavni park "Bambilend", s otvorenim bazenom, diskotekom i kompleksom sportskih terena za košarku, odbojku, nogomet i ostale sportove, te pekarnica u gradskom središtu, koja je - kao i parfumerija u središtu Beograda - uništena godine 2000., u danima Miloševićeva pada s vlasti. Nakon odlaska Marka Miloševića iz zemlje, poslove je preuzela njegova supruga Milica Gajić, koja i dalje živi u luksuznoj kući Miloševića u Požarevcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙