FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požarevac: povučena optužnicu protiv Marka Miloševića

BEOGRAD,5. kolovoza(Hina) - Okružno javno tužiteljstvo u Požarevcupovlačenjem optužnice obustavilo je kazneni postupak protiv MarkaMiloševića, sina bivšeg predsjednika Srbije i haaškog optuženikaSlobodana Miloševića, javio je u petak beogradski Radio B92.
BEOGRAD,5. kolovoza(Hina) - Okružno javno tužiteljstvo u Požarevcu povlačenjem optužnice obustavilo je kazneni postupak protiv Marka Miloševića, sina bivšeg predsjednika Srbije i haaškog optuženika Slobodana Miloševića, javio je u petak beogradski Radio B92.

Marko Milošević bio je optužen da je 7. ožujka 2000. godine, u diskoteci Madona u Požarevcu koja je bila njegovo vlasništvo, od pripadnika Otpora Zorana Milovanovića nasilno pokušavao iznuditi priznanje o tome tko stoji iza organizacije Otpor i tko je financira. Prijetio mu je da će ga, ako to ne kaže, "isjeći na komade motornom pilom i baciti i Veliku Moravu".

Optužnica protiv Miloševića povučena je bez obrazloženja, a ostala je na snazi protiv ostale četvorice suoptuženih sudionika događaja, kojima je suđenje zakazano za 12. listopada ove godine.

Povlačenje optužnice znači da se protiv Marka Miloševića ukida i međunarodna tjeralica koja je bila raspisana za njim, te da se on nesmetano može vratiti u zemlju.

Prije dva mjeseca, Interpolova tjeralica ukinuta je i za Mirjanom Marković, suprugom Slobodana Miloševića, koja je u zemlji optužena za podsticanje na kazneno djelo, nezakonitu dodjelu stana dadilji svog unuka Marka iz fonda Vlade Srbije. Tjeralica je ukinuta nakon što je njen odvjetnik "obećao" da će se Markovićeva odazvati pozivu na suđenje u rujnu ove godine.

Marko Milošević napustio je zemlju odmah nakon pada svoga oca Slobodana Miloševića s vlasti u listopadu 2000. godine, a njegova majka Mirjana Marković zemlju je napustila u veljači 2003. godine. Oboje se, prema tvrdnjama medija, otad nalaze u Moskvi, a još nisu potvrđene niti demantirane tvrdnje beogradskog dnevnika Danas od četvrtka da je Mirjana Marković napustila Moskvu i iznajmila stan u Den Haagu.

Isti dnevnik je u četvrtak tvrdio da je Socijalistička partija Srbije, koja u parlamentu podržava vladu Vojislava Koštunice, svoju podršku uvjetovala, nakon ukidanja tjeralice protiv Mirjane Marković, i povlačenjem optužnice i ukidanjem tjeralice protiv njenog sina Marka Miloševića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙