FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: blagajnica pronevjerila više od 420.000 kuna

PULA, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Blagajnica pulskog Doma za starije inemoćne "Alfredo Štiglić" 50-godišnja Smiljana Lukašić iz Marčanepronevjerila je od početka prošle do polovice ove godine više od420.000 kuna zbog čega je kazneno prijavljena, a također će kaznenoodgovarati zbog krivotvorenja službenih isprava.
PULA, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Blagajnica pulskog Doma za starije i nemoćne "Alfredo Štiglić" 50-godišnja Smiljana Lukašić iz Marčane pronevjerila je od početka prošle do polovice ove godine više od 420.000 kuna zbog čega je kazneno prijavljena, a također će kazneno odgovarati zbog krivotvorenja službenih isprava.

O tome je na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare izvijestio glasnogovornik PU istarske Robert Pavleković.

Na temelju prijave policija je utvrdila da je blagajnica u spomenutom razdoblju knjižila umanjene, odnosno uvećane iznose zaduženja prisvajajući razliku od novca namijenjenog za gorivo i tople obroke zaposlenika. Ona je knjižila umanjene iznose zaduženja za smještaj korisnika i tople obroke za vanjske korisnike, a naplaćivala veći iznos, dok je veće iznose knjižila kod isplata razlike između mirovina i utroška korisnika isplaćujući dio te razlike njemu, a dio sebi.

Novac za tople obroke djelatnika nije polagala na račun Doma, već ga je prisvajala, kazao je Pavleković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙