FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka vlada odobrila korištenje nafte iz strateških rezervi

WASHINGTON, 31. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Bushova administracijapustit će na tržište naftu iz Strateških rezervi nafte kako binadoknadila proizvodne gubitke u Meksičkom zaljevu nastale zbog orkanaKatrina, izvijestilo je u srijedu američko ministarstvo energetike.
WASHINGTON, 31. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Bushova administracija pustit će na tržište naftu iz Strateških rezervi nafte kako bi nadoknadila proizvodne gubitke u Meksičkom zaljevu nastale zbog orkana Katrina, izvijestilo je u srijedu američko ministarstvo energetike.

Ministar energetike Sam Bodman u televizijskom je intervjuu izjavio da će kasnije tijekom dana ministarstvo to službeno najaviti.

Glasnogovornik toga ministarstva kazao je da će nafta iz strateških rezervi početi stizati u Meksički zaljev u četvrtak, dodavši da ministarstvo razmatra i ostale zahtjeve za posudom nafte iz rezervi.

Više od 95 posto proizvodnje sirove nafte u Meksičkom zaljevu prekinuto je zbog Katrine. U tom području proizvodi se otprilike četvrtina ukupne američke naftne proizvodnje.

Pozajmice nafte iz strateških rezervi očekivale su se obzirom na goleme štete koje je Katrina uzrokovala, a očekuje se da će dosegnuti i do 25 milijardi dolara. Američka senatorica Mary Landireu izjavila je u utorak da su tri naftne rafinerije u Louisiani pod vodom.

SAD ima otprilike 700 milijuna barela nafte spremljene u podzemnim spiljama na obalama Teksasa i Louisiane koje se mogu koristiti za ublažavanje poremećaja na tržištu nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙