FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori o nuklearnom programu Pyongyanga nastavit će se nakon 12. rujna

BEIJING, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u utorakpriopćila da će pregovori u kojima sudjeluje šest zemalja, a kojima jecilj uvjeriti Sjevernu Koreju da odustane od svojih programa izradenuklearnog oružja ponovno početi u Pekingu u tjednu nakon 12. rujna.
BEIJING, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u utorak priopćila da će pregovori u kojima sudjeluje šest zemalja, a kojima je cilj uvjeriti Sjevernu Koreju da odustane od svojih programa izrade nuklearnog oružja ponovno početi u Pekingu u tjednu nakon 12. rujna.

"Dužnosnik kineskog ministarstva vanjskih poslova u utorak je rekao da će četvrta runda šesterostranih pregovora o nuklearnom pitanju na Korejskom poluotoku početi nakon 12. rujna", prenijela je službena kineska novinska agencija Xinhua.

Viši dužnosnik ministarstva vanjskih poslova He Yafei nije pobliže odredio datum nastavka pregovora, rekavši da Kina s drugim stranama radi na utvrđivanju vremena razgovora, izvijestila je Xinhua.

He je novinarima u povodu posjeta Washingtonu kineskog predsjednika Hu Jintaoa od 5. do 9. rujna i njegova susreta s predsjednikom SAD-a Georgeom W. Bushom najavio da će "dva čelnika dotaknuti to nuklearno pitanje".

Razgovori sa Sjevernom Korejom koji su stali 7. kolovoza nakon dva tjedna rasprave bez postizanja zaključaka, trebali su početi ovog tjedna, no glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak je izjavio da Pyongyang misli da bi za nastavak pregovora bilo najbolje pričekati završetak zajedničkih vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙