FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija Sjevernoj Koreji nudi struju i plin

MOSKVA, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Rusija bi Sjevernoj Korejimogla ponuditi električnu energiju, plin pa čak i pomoć u izgradnjinuklearne elektrane odustane li službeni Pjongjang od programa izradenuklearnog oružja, objavile su u ponedjeljak ruske novinske agencije.
MOSKVA, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Rusija bi Sjevernoj Koreji mogla ponuditi električnu energiju, plin pa čak i pomoć u izgradnji nuklearne elektrane odustane li službeni Pjongjang od programa izrade nuklearnog oružja, objavile su u ponedjeljak ruske novinske agencije.

Predstavnici šest zemalja, Sjeverne i Južne Koreje, Sjedinjenih Država, Japana, Rusije i Kine, održali su u ponedjeljak u Pekingu sedmi dan pregovora s ciljem da se Sjeverna Koreja odrekne nuklearnih ambicija.

Agencija Itar-Tass prenosi riječi jednoga izvora u ruskoj agenciji za atomsku energiju (RosAtom) koji je rekao kako bi Rusija za šest ili sedam godina mogla Sjevernoj Koreji izgraditi nuklearnu elektranu.

Prema njegovim riječima, u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošloga stoljeća, ruski su stručnjaci proveli preliminarno istraživanje i pronašli odgovarajuću lokaciju za sjevernokorejsku nuklearku.

"No poslije su ti radovi prekinuti i nikad nisu nastavljeni", rekao je taj izvor. "RosAtom sa Sjevernom Korejom trenutačno ne vodi nikakve pregovore".

Agencija Interfax prenosi riječi Valerija Jermolova, zamjenika šefa ruskoga izaslanstva na pekinškim pregovorima, koji kaže kako bi Moskva Sjevernoj Koreji mogla ponuditi električnu energiju, prirodni plin i pomoć u obnovi termoelektrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙