FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak razgovora o nuklearnom oružju S. Koreje 2. rujna?

TOKIO, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Šestostrani razgovoriusmjereni na okončanje sjevernokorejskog nuklearnog programa mogli bise nastaviti 2. rujna, izjavio je u četvrtak zamjenik kineskogministra vanjskih poslova Wu Dawei.
TOKIO, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Šestostrani razgovori usmjereni na okončanje sjevernokorejskog nuklearnog programa mogli bi se nastaviti 2. rujna, izjavio je u četvrtak zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Wu Dawei.

Riječi kineskog dužnosnika prenio je čelnik japanske Socijaldemokratske stranke Mizuho Fukushima nakon sastanka sa Wuom.

Fukushima je kazao da je Wu rekao da se 2. rujna razmatra kao datum nastavka razgovora prekinutih 7. kolovoza u Pekingu u kojima sudjeluje šest zemalja, jer tada nije postignut niti jedan dogovor, objavio je u četvrtak Jiji Press.

Glasnogovornik japanske stranke rekao je da Wu nije obrazložio da li su Sjedinjene Američke Države (SAD) i Sjeverna Koreja pristali na taj datum.

Sudionici razgovora, Kina, Japan, Sjeverna, te Južna Koreja, Rusija i SAD nisu uspjeli postići, nakon dva tjedna sastanaka u Pekingu, niti jedan dogovor u pregovorima oko okončavanja sjevernokorejskog nuklearnog programa nakon 13 dana razgovora, budući da je Sjeverna Koreja u tom krugu razgovora bila ustrajna u svom zahtjevu da ima pravo razvijati civilni nuklearni program, dok su SAd zabirnute da bi ona taj program mogla iskoristiti u vojne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙