FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Koreja - Sjeverna Koreja 0:0

SEOUL, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Prvi međusobni nogometniogled reprezentacija Južne i Sjeverne Koreje nakon 12 godina, što jepred 30.000 gledatelja održan u Jeonju, završio je bez pogodaka.
SEOUL, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Prvi međusobni nogometni ogled reprezentacija Južne i Sjeverne Koreje nakon 12 godina, što je pred 30.000 gledatelja održan u Jeonju, završio je bez pogodaka.

Bio je to susret drugog kola prvenstva Istočne Azije, na kojem uz ove dvije reprezentacije sudjeluju Japan i Kina. Uoči posljednjeg susreta s Kinom, u vodstvu se nalazi Sjeverna Koreja koja bi pobjedom osvojila 500.000 dolara nagrade. To bi bio najveći uspjeh sjevernokorejskog nogometa nakon plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva 1966. godine.

Bila je to deveta međusobna utakmice između dviju Koreja. Posljednja je odigrana 1993. u kvalifikacijama za SP, a tada je Južna slavila 3:0. U dosadašnjih devet utakmica Južna Koreja je upisala pet pobjeda, tri susreta završila su bez pobjednika, dok je jednom slavila Sjeverna Koreja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙