FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeni sjevernokorejski nuklearni pregovori

SEUL, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Multinacionalni pregovori osjevernokorejskoj nuklearnoj energiji, koji su se trebali nastavitiovog tjedna u Pekingu, odgođeni su, izjavio je u ponedjeljakjužnokorejski dužnosnik, dok je šef sjevernokorejske diplomacijespomenuo "polovicu rujna" kao mogući novi datum.
SEUL, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Multinacionalni pregovori o sjevernokorejskoj nuklearnoj energiji, koji su se trebali nastaviti ovog tjedna u Pekingu, odgođeni su, izjavio je u ponedjeljak južnokorejski dužnosnik, dok je šef sjevernokorejske diplomacije spomenuo "polovicu rujna" kao mogući novi datum.

"Ustanovljen je konsenzus između angažiranih strana prema kojemu bi pregovori trebali biti odgođeni iz unutarnjih i vanjskih razloga", izjavio je neimenovani dužnosnik južnokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

"Mislim da će se razgovori odgoditi na kratko vrijeme", dodao je on bez dodatnih detalja.

U Tokiju je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Paek Nam-sun, čije riječi citira japanska novinska agencija Kyodo, kazao da pregovori neće biti nastavljeni prije polovice rujna.

Upitan o mogućem datumu novih pregovora, Paek je odgovorio: "Prije kraja rujna ako stvari budu dobro išle, polovica rujna je također moguća", javlja Kyodo.

Sjevernokorejski ministar smatra da nastavak razgovora "ovisi o SAD-u".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙