FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori o sjevernokorejskom nuklearnom programu stoje

PEKING, 2. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države su u utorakpriznale da sedam dana višestranih pregovora u Pekingu osjevernokorejskom nuklearnom programu nisu uvjerili službeni Pjongjangda pristane na ustupke.
PEKING, 2. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države su u utorak priznale da sedam dana višestranih pregovora u Pekingu o sjevernokorejskom nuklearnom programu nisu uvjerili službeni Pjongjang da pristane na ustupke.

"Stvarno želimo napredovati kroz dijalog, ali, da budem iskren, ima jako puno razlika između Sjeverne Koreje i ostalih", izjavio je u utorak šef američkog izaslanstva Christopher Hill.

"Nismo uspjeli ukloniti razlike", dodao je Hill.

Japanski je izaslanik izjavio kako se "trenutak istine bliži", također kazavši da bi u utorak pregovori mogli završiti bez rezultata. Sve ovisi o stajalištu Sjeverne Koreje, rekao je japanski izaslanik Keinichiro Sasae.

Izaslanstva pet država - Južne Koreje, Kine, Japana, SAD-a i Rusije - od 26. kolovoza u glavnom kineskom gradu pokušavaju nagovoriti Sjevernu Koreju da napusti svoj nuklearni program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙