FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lađari iz Rogotina pobjednici maratona "Neretva 2005."

PLOČE, , 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pobjednik Osmog maratona lađa"Neretva 2005." je lađarska ekipa Rogotina kod Ploča.
PLOČE, , 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pobjednik Osmog maratona lađa "Neretva 2005." je lađarska ekipa Rogotina kod Ploča.

Drugo mjesto osvojila je lađarska ekipa Domagojevi gusari, iz Vida kod Metkovića, a treće mjesto pripada lađarima iz Komina na desnoj obali Neretve.

U ime, pokrovitelja Predsjednika Stjepana Mesića, koji je bio nazočan svečanosti, štit kneza Domagoja kapetanu pobjedničke ekipe uručio je brigadni general Hrvatske vojske Mato Obradović.

Medalje za osvojeno prvo mjesto uručio je gradonačelnik Ploča Ante Karamatić. Za osvojeno drugo mjesto medalje je uručio Miljenko Glasović, direktor Udruge lađara Neretve iz Opuzena, dok je medalju za treće mjesto predao Nenad Kovačević iz Udruge lađara u Metkoviću.

Svečanosti je, uz ostale bio nazočan i Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog sabora, potpredsjednik Sabora Luka Bebić, saborski i vladini dužnosnici, župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Miletić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina iz doline Neretve i drugi uzvanici.

Na Osmom maratonu lađa nastupila je 41 lađarska ekipa s više od 500 veslača, kormilara i bubnjara. Na 22,5 kilometara dugoj veslačkoj stazi sa startom ispod mosta u Metkoviću, preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama taj jedinstveni turistički športsko-rekreativni spektakl s obje strane Neretve vidjelo je oko 50.000 Neretvana i njihovih gostiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙