FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 14. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Potraga za sportskim zrakoplovom iz Mađarske, koji je u petak navečer nestao na području Plitvica sinoć je obustavljena, a nastavit će se danasa, doznaje se u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS). Članovi HGSS-a u subotu su, zajedno sa specijalcima, u dva MUP-ova i MORH-ova helikoptera više puta iz zraka pretražili područje oko Plitvičkih jezera, na kojem se zrakoplov vjerojatno nalazi. No, budući da je riječ o izrazito šumovitom predjelu, zrakoplov je teško uočiti iz zraka, a kako se sumnja da je područje minirano, potraga pješačkim snagama je rizična, kazao je pripadnik HGSS-a Dubravko Butala. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun najavio je, pak, da će MUP-ovi i MORH-ovi helikopteri u noći od subote na nedjelju pokušati pronaći nestali zrakoplov, uz pomoć termovizije, ako za to bude uvjeta. Riječ je o zrakoplovu koji je, s još sedam ultra-lakih zrakoplova iz Mađarske poletio u petak za Brač. Pet ih se zbog guste magle prisilno spustilo u Zemunik kod Zadra, jedan je zrakoplov iz eskadrile sletio kod Drniša, a u drugom, koji je udario u brdo Velika Lisina, pronađena su dva mrtva tijela. U nestalom zrakoplovu bile su dvije osobe, kaže istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva prometa Dinko Vodanović, koji je u subotu razgovarao s članovima posade zrakoplova koji su uspjeli sletjeti.

ZAGREB - Cjelodnevne gužve na glavnim hrvatskim prometnicama prema unutrašnjosti i moru prestale su poslije 23 sata. Pred tunelom Sv. Rok i Mala Kapela prema Zagrebu od tog vremena nema više čekanja, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Također se ne čeka i kod naplate Lučko na ulasku u Zagreb.

Na graničnom prijelazu Macelj na ulasku u Hrvatsku iz Slovenije pojačan je promet , kao i na GP Rupa i Pasjak, te na prijelazima u Istri - Plovaniji i Kaštelu. Na Bregani je pojačan izlazak iz zemlje.

RIJEKA - U Brodogradilištu "3. maj" jučer je porinut tanker nosivosti 23.400 tona, izgrađen za naručitelja, tvrtku "Carl Buttner" iz Bremena. Tanker je namijenjen prijevozu ulja i naftnih prerađevina, a izgrađen je za pet mjeseci, čak šest mjeseci prije ugovorena roka. Nosit će ime "Aurelia", dugačak je 168 metara, širok 26,4 metra, a opremljen je i za plovidbu jednim od pogonskih strojeva u slučaju kvara. To je treći brod porinut u Brodogradilištu "3. maj" ove godine i šesti izgrađeni tanker za tog njemačkog naručitelja. Po riječima tehničkog direktora "3. maja" Kristijana Ivančića, ugovorena cijena danas porinutog tankera i prošlog, već isporučenog tankera za tvrtku "Carl Buttner" jest oko 50 milijuna dolara.

PLOČE - Pobjednik Osmog maratona lađa "Neretva 2005." je lađarska ekipa Rogotina kod Ploča. Drugo mjesto osvojila je lađarska ekipa Domagojevi gusari, iz Vida kod Metkovića, a treće mjesto pripada lađarima iz Komina na desnoj obali Neretve.

U ime, pokrovitelja Predsjednika Stjepana Mesića, koji je bio nazočan svečanosti, štit kneza Domagoja kapetanu pobjedničke ekipe uručio je brigadni general Hrvatske vojske Mato Obradović. Pobjednici su dobili i medalje. Na Osmom maratonu lađa nastupila je 41 lađarska ekipa s više od 500 veslača, kormilara i bubnjara. Na 22,5 kilometara dugoj veslačkoj stazi sa startom ispod mosta u Metkoviću, preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama taj jedinstveni turistički športsko-rekreativni spektakl s obje strane Neretve vidjelo je oko 50.000 Neretvana i njihovih gostiju.

SPLIT - Dramski ansambl Dubrovačkih ljetnih igara gostovao je sinoć na Splitskom ljetu, s dramom "Priča o vojaku", što je posljednje dramsko gostovanje 51. Splitskog ljeta.

Riječ je o glazbeno scenskom djelu Igora Stravinskog i Charlesa Ferdinanda Ramusa, a režirala je Dora Ruždjak-Podolski. Drama je izvedena u Dioklecijanovim podrumima.

Dora Ruždjak-Podolski "Priču o vojaku" prvi put je postavila 1998. godine na Samoborskim glazbenim večerima, a prošle godine sasvim novu verziju iste priče postavila je na Dubrovačkim ljetnim igrama. "Priča o vojaku" govori o vječnoj borbi dobra i zla, aktualnoj i danas, a motivi su preuzeti iz ruskih bajki. U Priči nastupaju tri glumca, jedna plesačica i sedam glazbenika i oni su ravnopravni izvođači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙