FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilna kiša prouzročila štete na đakovačkom području

ĐAKOVO, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Kiša, koja je u Đakovštini padalacijelu proteklu noć, a palo je 47 litara po četvornome metru,prouzročila je poplavu u prigradskome naselju Selcima Đakovačkim, gdjeje voda ušla u dvorišta, podrume i gospodarske zgrade sa stokom tezaprijetila i samim kućama.
ĐAKOVO, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Kiša, koja je u Đakovštini padala cijelu proteklu noć, a palo je 47 litara po četvornome metru, prouzročila je poplavu u prigradskome naselju Selcima Đakovačkim, gdje je voda ušla u dvorišta, podrume i gospodarske zgrade sa stokom te zaprijetila i samim kućama.

Boreći se s vodenom bujicom, Selčani, koji smatraju da su za poplavu najviše krivi neočišćeni i neodržavani odvodni kanali, cijelu su noć spašavali stoku i imovinu.

Voda je sobom odnijela mnoge drvene mostove ispred kuća, a vatrogasci iz mnogih podruma nisu mogli ispumpati vodu.

To je područje obišao đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, koji je pozvao najugroženije da Gradskome poglavarstvu prijave štete. Najavio je da će grad Đakovo osječko-baranjskome županu Krešimiru Bubalu ponovno poslati zahtjev da se proglasi elementarna nepogoda.

U poplavi je najviše stradao peradarnik Marte i Slavka Petrovića, u kojem je vodena bujica u samo nekoliko minuta ugušila 6500 pilića koje je ta obitelj ugovorno tovila za "Belje". Bračni par Petrović procjenjuje da je šteta najmanje 100.000 kuna, a voda im je uništila i veliku količinu stočne hrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙