FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nevrijeme u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VUKOVAR, , 28. kolovoza 2005. (Hina) - Vukovarsko-srijemsku županijupogodilo je kasno sinoć nevrijeme praćeno grmljavinom i golemomkoličinom oborina, a palo je 59,5 litara po četvornome metru, priopćioje danas Županijski centar 112.
VUKOVAR, , 28. kolovoza 2005. (Hina) - Vukovarsko-srijemsku županiju pogodilo je kasno sinoć nevrijeme praćeno grmljavinom i golemom količinom oborina, a palo je 59,5 litara po četvornome metru, priopćio je danas Županijski centar 112.

Poplavljena su naselja Mirkovci, Srijemske Laze, Slakovci, Otok, Komletinci, Ivankovo, te prognaničko naselje Blace kod Vinkovaca, u kojemu vinkovačka Javna vatrogasna postrojba ispumpava vodu.

Razlog tome su neočišćeni i neodržavani odvodni kanali.

Kraće vrijeme bila je zatvorena cesta od Mirkovaca prema Tovarniku, te državna cesta 55 od Vukovara prema Iloku.

Grmljavinsko je nevrijeme uzrokovalo nestanak električne energije na županjskome području, a neki dijelovi Vukovara ostali su bez telefonske veze. U Hrvatskoj elektroprivredi ističu da je iskočio dalekovod, ali svi su kvarovi jutros popravljeni. Radnici HT-a također su na terenu i popravljaju kvar na centrali kako bi se ponovno uspostavile telefonske veze.

Grmljavinsko nevrijeme učinilo je štetu na obiteljskim kućama u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙