FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nevrijeme u Slavonskom Brodu i okolici

SLAVONSKI BROD, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog posljedica jakognevremena praćenog obilnom kišom koje je u noći sa subote na nedjeljuzahvatilo područje Slavonskog Broda i okolnih naselja proglašeno jeizvanredno stanje.
SLAVONSKI BROD, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog posljedica jakog nevremena praćenog obilnom kišom koje je u noći sa subote na nedjelju zahvatilo područje Slavonskog Broda i okolnih naselja proglašeno je izvanredno stanje.

U sat vremena poslije ponoći na tom području palo je 50 litara kiše po četvornom metru, što se ne pamti u zadnjih četrdesetak godina. Najkritičnije je u brdskim naseljima Brodskom Vinogorju i Podvinju, te u Brodskom Varošu, Jelasu i Budaincima, gdje je vodena bujica nosila sve pred sobom i poplavila podrume, okućnice, dvorišta i više kuća.

Poplava je oštetila i lokalne prometnice. Stradala su naselja oko Broda: Sibinj, Završje, Rastušje i Trnjani. Tijekom noći porastao je vodostaj kanala u istočnom dijelu Brodsko-posavske županije. Tamo se lateralni kanal prelio preko obrambenog nasipa i poplavio okućnice u Donjoj Vrbi.

Ekipe Hrvatskih voda, vodoprivrede i Vodovoda te osam ekipa Javne vatrogasne postrojbe su na terenu i saniraju posljedice, a zbog izvanrednog stanja u sanaciju je uključena i Civilna zaštita.

Ovo je treće nevrijeme u posljednjih tjedan dana na tom području pa će štete na obiteljskim i gospodarskim, hidrotehničkim objektima i lokalnim prometnicama biti ogromne.

Jako nevrijeme zahvatilo je i požeški kraj. U subotu navečer od 22,30 do ponoći područje grada Pleternice, općine Čaglin, općine Jakšić, te naselja od Požege prema Pleternici zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme uz veliku količinu oborina, izvijestio je u nedjelju Državni centar 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙