FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štete od nevremena u Sv. Ivanu Žabnu više od 7 milijuna kuna

KRIŽEVCI, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Štete od tuče, pijavice i bujica,koje su krajem lipnja i početkom srpnja pogodile općinu Sveti IvanŽabno općinsko je povjerenstvo procijenilo na nešto više od sedammilijuna kuna.
KRIŽEVCI, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Štete od tuče, pijavice i bujica, koje su krajem lipnja i početkom srpnja pogodile općinu Sveti Ivan Žabno općinsko je povjerenstvo procijenilo na nešto više od sedam milijuna kuna.

Na čak 6,5 milijuna kuna procijenjena je šteta na ratarskim kulturama, pšenici, ječmu i najviše na kukuruzu, zbog čega će mnogi proizvođači mesa i mlijeka u tom izrazito stočarskom kraju biti prisiljeni kupovati stočnu hranu za zimu.

Olujno nevrijeme ovoga ljeta uzrokovalo je štetu i u vinogradima, na povrću i voću te cvijeću u desetak sela u općini Svetom Ivanu Žabnom.

Zračna pijavica počinila je, pak, 8. srpnja manju štetu na kućama, gospodarskim zgradama, putovima i niskonaponskoj električnoj mreži nego što se činilo. Procijenjena je šteta na 650.000 kuna, ističe se u izvješću povjerenstva općine Svetog Ivana Žabnog za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙