FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BRUXELLES - Atmosfera na Svjetskom danu katoličke mladeži toliko je ponijela 29-godišnju belgijsku časnu sestru da je od nadstojnice svoga samostana zaradila ukor. Ponesena ugođajem koji je vladao prošle nedjelje na Marijinom polju kod Koelna, časna sestra Johanna zaplesala je s jednim hodočasnikom. Slike njezinog akrobatskog plesa objavile su jedne belgijske novine, a po mišljenju nadstojnice samostana sestra Johanna prešla je granicu dobrog ukusa. Naime, na jednoj slici vidi se kako je časna sestra

tijekom plesa nogama obujmila svog partnera.

PRAG - Jan Klima 68-godišnji Čeh koji je preživio pet srčanih udara prehodao je trećinu dužine Češke Republike da bi u petak došao na pregled u bolnicu, gdje su liječnici utvrdili da je u odličnom stanju, izvijestila je agencija CTK. U 28 sati Klima je prehodao 149 kilometara od svoje kuće u Trestu do praške opće bolnice. Iako je Klima istim putem već šest puta pješačio, ovog puta tijekom putovanja nije noćio, ali je napravio stanku i popio tri piva. Njegov liječnik je rekao kako Klima dokazuje da liječnička njega u kombinaciji s pacijentovim osobnim naporima mogu napraviti čudo i znatno popraviti kvalitetu života. Nakon pregleda se doma ipak uputio autobusom.

ZARAGOZA - Gume za žvakanje i lizalice mogu umornim vozačima poboljšati reflekse, pokazalo je istraživanje čije je rezultate u petak objavilo sveučilište Zaragoze. Tijekom ispitivanje 40 vozača koji nisu spavali 19 sati testirano je u kabini u kojoj su simulirani uvjeti vozila u kretanju. Oni koji su žvakali žvakaće gume ili lizali slatkiše reagirali su brže u 67 posto slučajeva. Aktivnost žvakanja te okus i sam sadržaj šećera u slatkišima pomogli su u zadržavanju pozornosti, zaključili su istraživači.

NEW YORK - Između četvrtine i trećine ljudi koji se pasionirano izlažu sunčevim zrakama vjerojatno su o njima i ovisni, pokazala je nova studija. Nakon ispitivanja 145 ljubitelja sunčanja, američki su znanstvenici došli do zaključka da značajan broj njih odgovara ozbiljnim ovisničkim kriterijima koji se obično uzimaju u obzir kada se radi o dijagnozi alkoholizma ili droga. Ti zaključci sugeriraju da redovito izlaganje suncu može zapravo biti novi poremećaj koji uključuje ultraljubičasto zračenje, piše autor Richard F. Wagner u Arhivima dermatologije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙