FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iako pod stresom zbog napada, Londončani ne traže stručnu pomoć

LONDON, 26. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Iako jedna trećina stanovnikaLondona pati od "izrazitog stresa" nakon napada 7. srpnja, manje odjedan posto njih zatražilo je i stručnu pomoć, kažu rezultati studijeobjavljene u petak.
LONDON, 26. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Iako jedna trećina stanovnika Londona pati od "izrazitog stresa" nakon napada 7. srpnja, manje od jedan posto njih zatražilo je i stručnu pomoć, kažu rezultati studije objavljene u petak.

Znanstvenici s londonskih King's Collegea i University Collegea i Agencije za zaštitu zdravlja ustanovili su da je stres jači među ženama, siromašnijim stanovnicima i muslimanima nego među ostatkom populacije.

Oni su ispitali nešto više od 1.000 ljudi za studiju koja je objavljena u online izdanju Britanskog medicinskog časopisa, a provedena je nakon napada 7. srpnja u kojem je poginulo 52 ljudi.

Trideset i jedan posto ispitanika spomenulo je iznimnu razinu stresa, sa simptomima koji uključuju noćne more, napade bijesa, poteškoće u koncentraciji i u spavanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙