FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hong Kongu sve više žena

HONG KONGU Hong Kongu sve više ženaHONG KONG, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - I dok Kina muku muči s viškommuškaraca u odnosu na žene, uglavnom zbog 'politike jednog djeteta' teslijedom toga i namjernim pobačajima ženskih beba, izgleda da će uHong Kongu žene uskoro biti znatno brojnije od muškaraca, doznaje seiz vladinog izvješća.
HONG KONG, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - I dok Kina muku muči s viškom muškaraca u odnosu na žene, uglavnom zbog 'politike jednog djeteta' te slijedom toga i namjernim pobačajima ženskih beba, izgleda da će u Hong Kongu žene uskoro biti znatno brojnije od muškaraca, doznaje se iz vladinog izvješća.

Uzrok tome je, otkriva izvješće, "bijeg" Kineskinja u bivšu britansku koloniju u potrazi za imućnijim muškarcima, te više od 200.000 strankinja, uglavnom iz Filipina i Indonezije, koje u Hong Kong uglavnom dolaze raditi kao kućne pomoćnice. Sve u svemu, u "điru" je puno žena.

Prema podacima Statističkog i demografsakog ureda, 1981. godine je na 1.000 žena dolazilo 1.087 muškaraca, dok sada na 1.000 žena dolazi 929 muškaraca. Ako se takav trend nastavi, 2033. godine će Hong Kong na 1.000 žena imati 698 muškaraca.

Vlasti Hong Konga također upozoravaju na činjenicu da se žene sve kasnije udaju i rađaju manje djece, izražavajući bojazan zbog starenja stanovništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙