FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uljanik: kršten tanker "Markos" za španjolskog naručitelja

PULA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - U pulskom brodogradilištu Uljanikudanas je na prigodnoj svečanosti kršten tanker za prijevoz naftnihprerađevina i kemikalija, koji je naručila španjolska kompanijaFlatementos Maritimos.
PULA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - U pulskom brodogradilištu Uljaniku danas je na prigodnoj svečanosti kršten tanker za prijevoz naftnih prerađevina i kemikalija, koji je naručila španjolska kompanija Flatementos Maritimos.

Tanker je dobio ime "Markos", a španjolskom će brodovlasniku biti predan za 20 do 30 dana.

"Markos" je nosivosti 45.999 tona, dužina mu je 182,90 metara, širina 32,20, a visina 17,50 metara, te će postizati brzinu od 15,30 čvorova.

Svečanosti u Uljaniku bio je nazočan i vlasnik kompanije Flatementos Maritimos Javiera Cremadesa de Adara, čija je kći i kuma tankeru.

Suradnja španjolskog brodovlasnika i Uljanika počela je 90-ih godina narudžbom triju tankera.

Dobra suradnja rezultirala je i novom narudžbom za četiri tankera, od kojih je prvi već isporučen. "Markosa" će se uskoro isporučiti, a u subotu će u Uljaniku u more biti porinut i treći iz serije koji će se naručitelju predati krajem godine. Nakon toga na navoz će se položiti kobilica i za četvrti tanker.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙