FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

kamen temeljac za novu tvornicu aluminija u Mostaru

MOSTAR, 26. srpnja 2005. (Hina) - Aluminijski kombinat Mostar iTvornica željeza FEAL iz Širokog Brijega postavili su danas kamentemeljac za novu zajedničku tvornicu za preradu aluminija u krugumostarskog Aluminijskog kombinata.
MOSTAR, 26. srpnja 2005. (Hina) - Aluminijski kombinat Mostar i Tvornica željeza FEAL iz Širokog Brijega postavili su danas kamen temeljac za novu zajedničku tvornicu za preradu aluminija u krugu mostarskog Aluminijskog kombinata.

U gradnju nove tvornice, koja će biti završena do sredine 2006. godine, uložit će se 32 milijuna konvertibilnih maraka (oko 16 milijuna eura), a u njoj će se zaposliti sto radnika, rekao je Generalni direktor Aluminijskog kombinata Mostar Mijo Brajković.

Direktor poduzeća FEAL iz Širokog Brijega Mate Čuić istaknuo je kako gradnja nove tvornice u Mostaru za njegovu tvrtku znači pristup novim tehnologijama, te da će se tako uspostaviti suradnja i s Tvornicom lakih metala (TLM) Šibenik, koja je vlasnik 12 posto dionica u mostarskom Aluminijskom kombinatu.

Nova tvornica za preradu aluminija u Mostaru, po Čuićevim riječima, proizvodit će legure potrebne za autoindustriju, brodogradnju te elektroindustriju.

"Već pregovaramo s Volkswagenom, Audijem i nekim drugim automobilskim tvrtkama, te s brodogradilištima i elektropoduzećima koji od nas traže nove legure za njihovu industriju", kazao je Čuić.

Svečanosti postavljanja kamena temeljca u Mostaru, među ostalim, nazočio je i predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙