FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koordinacija za društvene djelatnosti i ljudska prava o utapanjima djece

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Na današnjoj sjednici Koordinacijeza društvene djelatnosti i ljudska prava, na inicijativupotpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, održana je raspravao posljednjem nizu tragičnih događaja vezanih uz utapanja djece namjestima koja se koriste kao kupališta, ali za tu svrhu nisunamijenjena, te često ne zadovoljavaju ni najosnovnije sigurnosnestandarde.
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Na današnjoj sjednici Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, na inicijativu potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, održana je rasprava o posljednjem nizu tragičnih događaja vezanih uz utapanja djece na mjestima koja se koriste kao kupališta, ali za tu svrhu nisu namijenjena, te često ne zadovoljavaju ni najosnovnije sigurnosne standarde.

U priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću stoji da je također raspravljano i o navodima o iskorištavanju djece za obavljanje teških fizičkih poslova.

Sa sjednice je potpredsjednica Kosor uputila pismo svim županima, u ime Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, sa zahtjevom za upozoravanje na postojeće opasnosti te potrebu jasnog označavanja zabrane kupanja na mjestima gdje ono nije dopušteno. Pismom se traži i provođenje brzih i učinkovitih sankcija za prekršitelje zabrana.

Potpredsjednica Kosor uputila je zahtjev Državnom inspektoratu, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstvu unutarnjih poslova za ispitivanje navoda i provođenje istrage u nadležnim područjima, a vezano uz navode o iskorištavanju djece za rad, navodi se u priopćenju Vlade.

Dječja pravobraniteljica Ljubica Matijević Vrsaljko jučer je oštro osudila navodno iskorištavanje romske djece mlađe od deset godina za teški fizički rad na njivama u

Međimurskoj županiji i zatražila od nadležnih službi da ispitaju navode iz medija o toj pojavi te poduzmu mjere obiteljsko-pravne zaštite.

Djeca iz romskog naselja kraj Orehovice u nedjelju su navodno nadničarila skupljajući krumpir i tovareći ga na kamion na njivi Ranka Brankovića. Slučaj je dospio u medije zbog tragedije koja se pritom dogodila jer se troje djece od sedam, devet i deset godina, utopilo htijući se osvježiti u obližnjem jezeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙